Kilpailijainfo

Ravipäivä ja kilpailurutiinit

Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.

Osanottomaksu

Toto-lähdöissä kilpaileville hevosille osanottomaksu 10 €. Sen pystyy kätevästi maksamaan ennakkoon osallistumismaksu.fi.

Katokset

Katos laitetaan automaattisesti kaikille hevosille. Kerro erityistoiveet kirjoittamalla Heppa-järjestelmän kommentit kenttään toiveesi katoksen suhteen tai jos et sitä tarvitse.

Katoslistat

Varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat tarpeen mukaan katospaikkasi sijainnin. Katoslistat ovat myös nähtävillä sisäänkirjoituksessa ja kaikkien kolmen katoksen päädyissä.

Numerokyltit

Numerokyltit noudetaan sisäänkirjoituksesta. Kuittauksen jälkeen voilokit ovat kilpailijan vastuulla, joten muista pitää niistä hyvää huolta ja palauta ne siistissä kunnossa.

Kengitysinfo

Valmentajan tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa kengittä ajamisesta sisäänkirjoitukseen tai varikkohenkilökunnalle heti kun se on tiedossa tai viimeistään ½ tuntia ennen lähdön esittelyä. Toto Toto76/T65/T4-kohteiden osalta tiedot on ilmoitettava tuntia ennen ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä.

Jenkkikärryinfo

Sisäänkirjoituksen yhteydessä kilpailijoilta toivotaan tietoa siitä, että ajetaanko hevosilla ns. jenkkikärryillä.

Tunnistus

Tunnistus tapahtuu keskimmäisen katoksen perällä olevassa näytteenottotilan edessä. Arkiraveissa (klo 18 alkavat) tunnistus aloitetaan kaksi tuntia ennen raveja. Tunnistajan puhelinnumero on 040-732 4025. Hevosella ei saa olla tunnistamistilanteessa tunnistusta haittaavia suojia tai varusteita. Muista pitää hevosen passi aina mukana kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Kaikki voittajahevoset tunnistetaan välittömästi lähdön jälkeen. Lisäksi voidaan tehdä muita satunnaisia tunnistuksia.

Raviponien tunnistaminen ja mittaaminen

- Poni tunnistetaan ja mitataan aina ennen uran ensimmäistä kilpailua ja mittaustulos merkitään raviponin mittauskorttiin.

- Ponin passi ja mittauskortti on oltava mukana aina kun poni tunnistetaan ja mitataan.
- Lisäksi 3-6-vuotias poni mitataan vuosittain aina ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua.
- 7-vuotiaana tai vanhempana uransa aloittava poni tunnistetaan ja mitataan ennen ensimmäistä kilpailua.
- 7-vuotiaana poni tunnistetaan ja suoritetaan loppumittaus ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua.
- Mittauksen saa suorittaa vain ravien eläinlääkäri tai muu toimihenkilö sekä hevosjalostusliiton toimihenkilö tai Suomen Ratsastajainliiton virallinen mittaaja.
- A-kategorian poneilla säkäkorkeus saa olla enintään 107 cm ja B-kategoriassa säkäkorkeus saa olla 107,1 -130 cm.

Lämmitys

Radalla voidaan lämmittää molempiin suuntiin niin että vasten kilpailusuuntaa ajaminen hitaammassa vauhdissa tapahtuu radan ulkoreunalla.

Raviponin lämmitys tapahtuu kahta uloimmaista rataa vasten kilpailusuuntaa.

Alkotesti

Kaikki yli 15-vuotiaat ohjastajat puhallutetaan sisäänkirjoituksessa.

Rangaistukset

Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa.

Kengitysseppä

Kengityssepän toimipiste on kolmannen katoksen radan puoleisessa päädyssä. Sepän tavoittaa ravien aikana puhelimitse 040-732 3983

Eläinlääkäri

Eläinlääkärin tavoittaa yleensä eläinlääkärin kopilta, joka on tallikaarteessa aivan radan vieressä. Muussa tapauksessa ota yhteyttä varikon henkilökuntaan.

Näytteenotto

Näytteenottotilat ovat keskimmäisen katoksen päädyssä. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.

Voittajaseremoniat

Seremoniat tapahtuvat pääsääntöisesti radan voittajakehässä. Jokimaan ravien voittajakuva lähetetään voittajahevosten omistajille. Lisäkuvia voit tilata kuvaaja Iita-Maria Ahtiaiselta.

Kaikki Jokimaalla voittaneet hevoset saavat kutsun kaksi kertaa vuodessa järjestettävään Winners’ Dinneriin – voittajien tapahtumaan.

Lähtöjen videointi

Oman hevosen kilpailun saa tilattua DVD:llä osoitteesta anna.tilus@streamteam.fi. DVD maksaa kotiin lähetettynä 10€+ alv. Muista mainita tilauksen yhteydessä kilpailun päivämäärä, ravirata, lähdön numero sekä laskutus- ja lähetysosoite.

Lämmitysajat ja paljon muuta tärkeää informaatiota löydät Toto-lehdestä ja Jokimaan Täky-lehdestä. Näistä lehdistä löydät myös raviradan yhteystiedot. Valmentaja saa käsiohjelman sisäänkirjoituksesta voilokin kuittaamisen yhteydessä.

Startin jälkeen

- Hevosten pesuhalli – sijaitsee ensimmäisen katoksen päädyssä - on avoinna koko ravien ajan. Ole ystävällinen ja pese ripeästi hevosesi, jotta kaikki pääsevät ajoissa pesemään. Lämpimän veden määrä on rajallinen. Varusteiden ja kärryjen peseminen suoritetaan ensimmäisen katoksen päädyssä niille tarkoitetulla pesupaikalla..

- Kun hevosmäärä on suuri, joudutaan katospaikkoja jakamaan. Jos katoksesi on jaettu, yritä suoriutua mahdollisimman nopeasti startin jälkeen pois siitä, jotta seuraavat kilpailijat saavat riittävästi aikaa valmistautua starttiin.
- Palauta voilokkisi sisäänkirjoitukseen, sillä niitä tarvitaan seuraavissakin raveissa. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus on auki n. puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.
- Palkinnot pyritään maksamaan seuraavana arkipäivänä, viimeistään 14 vrk:n kuluttua ravipäivästä. Poikkeuksen tähän tekevät suurkilpailut ja Toto76-ravit, joissa palkintoja pidätetään ainakin dopingtesteissä käyneiden osalta dopingtulosten selviämiseen asti.

Tervetuloa Jokimaalle!

Lahden Hevosystäväinseura ry
Jokimaankatu 6 a
15700 LAHTI
020 785 6440

Facebook Twitter WhatsApp