Jokimaalla Magic Monday ma 30.12. klo 18

Hyvää uutta vuotta!


Kunkkarien värittämä Jokimaan kilpailukausi 2019 ravataan päätökseen maanantain Magic Mondayssa. Vuoteen on sisältynyt 34 kilpailupäivää ja koko vuoden palkintopotti tulee Lahdessa olemaan ennätysmäinen n. 2 300 000 euroa. Ravikilpailuissa palkintoihin kohdistuu aina korotuspaineita, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että palkinnot ovat tällä hetkellä varsin hyvällä tasolla. Lähihistorian kurjin vuosi palkintojen osalta oli vuosi 2015, jolloin arki-illan tyypilliset ykköset olivat viiden sadan ja tonnin välissä. Jokimaan osalta vuoden 2015 palkintokakku oli luokkaa 1 400 000€, joten tämän päivän taso on huimasti edellä noita vuosia.


Tuleva vuosi 2020 näyttää koko valtakunnan tasolla varsin mukavalta, sillä palkintopooli tulee pysymään suunnilleen tämän vuoden tasolla, ehkä jopa pientä plussaa on luvassa. Tällä kohtaa haasteet kohdistuvatkin jo vuoteen 2021, jolloin on suuri vaara sille että alan rahoituksessa tapahtuu ei niin positiivisia asioita. Nämä asiat pitää ratkoa hyvissä ajoin, jotta paniikin omaisia ratkaisuja ei tarvitse tehdä.

Yhtä kaikki olkoon tuleva vuosi koko raviväelle mahtava ja tuokoon tullessaan menestystä sekä ilon hetkiä. Ongelmat ja haasteet on tehty ratkaistaviksi, niistä selviytykäämme. Toivotan koko henkilöstölle, yleisölle ja kilpailijoille Hyvää Uutta Vuotta 2020,

Tervetuloa Jokimaalle,


Tomi Himanka

Facebook Twitter WhatsApp