Tiedote Suur-Hollola-ajosta


Lahden Hevosystäväinseuran johtokunta on päättänyt vuoden 2020 Suur-Hollola-ajon järjestämisestä. Kyseessä on Suomessa syntyneiden aikuisten lämminverihevosten suuripalkintoisin kilpailu 120.000 € ykköspalkinnolla.


Koronapandemia on aiheuttanut paljon epävarmuutta kesän suurtapahtumien suhteen. Myös ravikilpailutoiminta on ollut Suomessa tauolla 18.3. lähtien. Valtioneuvoston linjausten mukaan ravikilpailutoiminta päästään tämän hetkisen tiedon mukaan aloittamaan uudelleen kesäkuun alkuun mennessä, todennäköisesti tosin ilman yleisöä.


Tämä mahdollistaa sen, että Suur-Hollola-viikonloppu järjestetään omalla paikallaan 3. – 5.7.
Perjantaina 3.5. ravataan lounasravit, mutta perinteinen Ascot-tapahtuma joudutaan perumaan yleisörajoitusten vuoksi. Suur-Hollolan välierät ajetaan tavalliseen tapaan lauantaina 4.7. Kylmäveristen ja lämminveristen finaalit sekä perinteiset ikäluokkakilpailut Hambo ja Nelivuotispokaali ajetaan sunnuntaina 5.7.


”Halusimme tehdä päätöksen kilpailun ajankohdasta mahdollisimman pian, sillä Suur-Hollola on perinteisesti monen huippuhevosen kauden päätähtäin. Kilpailukalenterin kokonaisuuden kannalta Suur-Hollolan ajaminen alkuperäisellä paikallaan on hyvin perusteltua”, taustoittaa Jokimaan raviradan vt. toimitusjohtaja Pertti Immonen.


”Koko Suur-Hollola-viikonloppu on alueen hevosihmisille hyvin merkittävä paitsi urheilullisesti, myös taloudellisesti, sillä viikonlopun aikana maksamme yhteensä noin 600 000 euroa palkintoja hevosenomistajille. Olemme iloisia, että tämän hetkisten tietojen mukaan viikonloppu saadaan toteutettua erityisjärjestelyin.”


Sääntöjen mukaan lämminveristen kilpailuun pääsee 20 hevosta pistelaskun perusteella ja 10 hevosta alkukilpailujen perusteella. Pistelaskussa otetaan huomioon edeltävän ja kuluvan vuoden suoritukset jälkimmäisiä painottaen. Haastavaksi kilpailuun valmistautumisen ja pistelaskun tänä vuonna tekee se, että hevosilla ei ole ollut kilpailumahdollisuuksia Suomessa lähes kahteen kuukauteen. Lahden Hevosystäväinseura onkin esittänyt Suomen Hippokselle hakemuksen ylimääräisen ravipäivän ajamisesta torstaina 4.6., jotta kilpailuun tähtäävillä hevosilla olisi mahdollisuus hakea hyvää kauden kärkiaikaa ja parantaa sijoitustaan rankingissa ennen alkukilpailujen ilmoittautumispäivää.


Yleisön suhteen noudatetaan viranomaisohjeistusta. Yli 500 henkilön yleisötapahtumat on kielletty 31.7. asti. Suur-Hollolassa on vieraillut vuosittain yli 10 000 henkeä viikonlopun aikana.


”Suur-Hollola-viikonloppu on ollut Jokimaalle taloudellisesti hyvin merkittävä yleisötapahtuma. Totta kai olemme pettyneitä, että yleisön paikalle pääseminen rajoitetustikaan näyttää tällä hetkellä epätodennäköiseltä. Seuraamme kuitenkin viranomaisten ohjeistuksia herkällä korvalla sen suhteen, minkälaisia rajoituksia tapahtumahetkellä tulee olemaan voimassa”, Lahden Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Pekka Kairtamo toteaa.


Yleisöllä on kuitenkin onneksi mahdollisuus nauttia Suur-Hollola-tunnelmasta television välityksellä.
”Sunnuntain 5.7. raveista tehdään mittava TV-lähetys Ylen kanavalle ja Jokimaa tahtoo näyttää myös TV:n välityksellä yleisölle parasta suomalaista raviurheilua”, Kairtamo iloitsee.


Suur-Hollola-viikonlopun tapahtumiin ennakkolipun ostaneille palautetaan rahat takaisin ilman palvelumaksua, eikä asiakkaan tarvitse tehdä toimia tämän suhteen.


Suur-Hollola pisteytys, tilanne 6.5.2020
Suoraan välieriin pääsemässä:
1) Next Direction 6
2) Whole Lotta Love 9
3) Big Headache 21
4) Sahara Sandstorm 30
5) Shadow Of Brisbane 30
6) Hazelhen Hermes 31
7) Better Boss 42
8) Mainio 44
9) Ricocone 47
10) Hotshot Luca 47
11) Stoneisle Ocean 47
12) Le Gros Bill 49
13) Lewis Ale 51
14) Juiceman 62
15) The Dude 65
16) Roberto Diver 68
17) Edward Ale 70
18) Ambriel 76
19) MAS Champ 80
20) An-Andree 83
seuraavina llistalla: Golda Paris 84, Fountain Dynamite 86, Arctic Lover 87, Freelancer 88, Flexible Journey 89.

Seuraava ranking julkaistaan ensi viikon lopulla.

Lisätietoja:
Pertti Immonen, vt. toimitusjohtaja
0400-931565 / pertti.immonen@jokimaanravit.fi


Pekka Kairtamo, puheenjohtaja
044-3868221 / pekka.kairtamo@isku.fi

Facebook Twitter WhatsApp